Vývoj veřejných financí v SRN od roku 2000 - Opičková, Mirka (2008)
Cílem práce je seznámit čtenáře s teoretickými i praktickými aspekty veřejných financí ve Spolkové republice Německo v souvislosti s realizovanými reformami. Stěžejní kapitolou práce jsou reformy vedoucí ke konsolidaci veřejných financí. Jedná se o reformy pracovního trhu, zdravotnictví a daní