Finanční analýza Východočeská energetika, a.s. - Bartošová, Kristýna (2008)
Cílem práce je zhodnotit finanční situaci společnosti Východočeská energetika, a.s. za pomoci finanční analýzy a jejích nástrojů jako jsou horizontální a vertikální analýza, poměrové ukazatele či bonitní a bankrotní modely. V teoretické části je uvedena metodika finanční analýzy, v praktické části jsou pak předchozí poznatky aplikovány na konkrétní podnik