Čajový průmysl v Indii, Keni a na Srí Lance během koronavirové krize - Culka, Jakub (2022)
Cílem práce je zjistit, jakým způsobem byly ovlivněny vývoz a produkce čaje během koronavirové krize v Indii, na Srí Lance a v Keni v roce 2020. První kapitola je zaměřena na seznámení se s čajem jako plodinou a jeho historií. Dále se kapitola věnuje hlavním druhům pěstovaných čajů a jejich následnému zpracování. Druhá kapitola se zabývá dopady koronavirové krize na čajový průmysl v Indii, v Keni a na Srí Lance. Tato kapitola bude dále analyzovat produkci a export čaje v těchto zemích. Dalším podbod bude zaměřen na opatření a omezení, která měla co do činění se snížením vývozu či produkce v čajovém průmyslu. Konec této kapitoly bude věnován vývoji cen čaje ve zkoumaných zemích. Třetí kapitola je zaměřena na shrnutí dění v čajovém průmyslu ve zmíněných zemích během roku 2020, kdy začala pandemie a současně porovnání s rokem 2019.