Místní poplatky jako zdroj příjmů obcí - Tichá, Kateřina; Krbová, Jana, 1962-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním důvodů, které vedou města a obce k (ne)zavádění, případně zvyšování/snižování místních poplatků u vybraného vzorku obcí a měst Středočeského a Jihočeského kraje v letech 2016 až 2020. Teoretická část se věnuje příjmům územních rozpočtů včetně jejich rozdělení, dále popisu jednotlivých druhů místních poplatků a daňové pravomoci obcí u těchto poplatků. Praktická část se zaměřuje u zkoumaných měst a obcí na jimi zavedené místní poplatky, příjmy z nich získané a také na důvody provádění změn jejich sazeb. Součástí praktické části je rovněž analýza poplatkové efektivnosti výběru místních poplatků. V závěru práce jsou vyhodnoceny zjištěné výsledky a navržena doporučení.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses