Komparace právních aspektů nabývání nemovitostí ve Španělsku a v Bulharsku nerezidenty - Marek, Vladimír (2022)
V této diplomové práci jsou srovnávány ekonomicko-právní aspekty nemovitostí ve Španělsku a v Bulharsku s cílem zhodnocení právních podmínek jejich nabývání koupí nerezidenty ze zemí Evropské Unie. Práce čtenáři poskytuje ucelený právní přehled v oblasti nemovitostí obou komparovaných států, po jehož přečtení by měl být schopen identifikovat analogii, klady či zápory jednotlivých právních úprav. Záměrem autora je, aby byl čtenář zároveň schopen nabyté znalosti aplikovat do praxe.