Finanční zdraví zdravotnického zařízení ve srovnávacím období - Supeková, Lenka (2022)
Bakalářská práce se zabývá finančním zdravím nemocnic. Cílem této práce je zhodnocení finanční situace a vlivu pandemie COVID-19 na finanční výkonnost nemocnic. Ke zhodnocení finanční situace je využito finanční analýzy. Je provedena finanční analýza nemocnic v Jihočeském kraji a na Vysočině v letech 2016-2020. Na základě výsledků vybraných ukazatelů finanční analýzy a jejich komparace je zhodnocena finanční výkonnost a vliv pandemie na nemocnice Jihočeského kraje a kraje Vysočina.