Management vinařských produkcí a klimatická změna - Straková, Kateřina; Syrovátka, Oldřich; Vajčner, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Klimatická změna bude mít významný a hluboký dopad na zemědělskou pro-dukci. Cílem této diplomové práce je posoudit dopady klimatické změny na produkci vína v oblasti jižní Moravy a navrhnout krátkodobé i dlouhodobé ná-stroje pro vypořádání se se změnou klimatu v určené lokalitě. Zřetel je brán na efektivitu nástrojů a finanční náročnost jednotlivých způsobů řešení. Pro celko-vé pokrytí tématu je zmapován stav současného poznání a provedeno šetření s producenty vína. Výsledky ukazují, že část jihomoravských producentů zvažuje zavedení vhodných opatření, či tak již částečně učinila. V práci je dále rozebrá-no, jaká konkrétní opatření jsou vhodná v závislosti na specifických podmín-kách produkcí.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses