Dopady fast fashion na rozvojové krajiny - prípadová štúdia krajiny Bangladéš - Baškovský, Juraj (2022)
Rastúca úroveň globalizácie má za následok vznik trendu v textilnom a odevnom priemysle - fast fashion. Priblížený je samotný presun týchto priemyslov do rozvojových krajín, v ktorých sa fast fashion sústreďuje. Ukázané sú dopady na vybrané oblasti spoločnosti, ako sú pracovne-právne podmienky zamestnancov, a životné prostredie v týchto krajinách. Táto práca zahŕňa aj prípadovú štúdiu krajiny Bangladéš, v ktorej sú preukázané dopady na tieto oblasti. Cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť, a dokázať pomocou analýzy dopady na spoločnosť rozvojových krajín, ktoré sa preukázali ako nepriaznivé.