Dopady fast fashion na rozvojové krajiny - prípadová štúdia krajiny Bangladéš - Baškovský, Juraj; Sejkora, Jiří, 1985-; Kováčiková, Viera; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Rastúca úroveň globalizácie má za následok vznik trendu v textilnom a odevnom priemysle - fast fashion. Priblížený je samotný presun týchto priemyslov do rozvojových krajín, v ktorých sa fast fashion sústreďuje. Ukázané sú dopady na vybrané oblasti spoločnosti, ako sú pracovne-právne podmienky zamestnancov, a životné prostredie v týchto krajinách. Táto práca zahŕňa aj prípadovú štúdiu krajiny Bangladéš, v ktorej sú preukázané dopady na tieto oblasti. Cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť, a dokázať pomocou analýzy dopady na spoločnosť rozvojových krajín, ktoré sa preukázali ako nepriaznivé.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses