eHealth České republiky a Estonska - Dobrovolná, Barbora; Jiránková, Martina, 1967-; Kohut, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se týká elektronizace zdravotnictví v České republice a Estonsku. Cílem je porovnat a zhodnotit, která země je v této oblasti napřed a s orientací na ČR navrhnout kroky, které by česká vláda měla podniknout za účelem rozvoje eHealth. Nejdříve práce vysvětluje samotný pojem digitalizace zdravotnictví, její vývoj a přibližuje překážky a benefity pramenící z využívání eHealth na příkladech z různých států. Druhá kapitola s praktickým zaměřením na základě dat popisuje zpoždění Česka oproti Estonska v realizace digitálních řešení ve zdravotnictví. Jedná se především o nesjednocený systém, nedůvěru uživatelů v bezpečnost online platforem a neschopnost data kvalitně využívat pro optimalizaci. Estonsko naproti tomu disponuje uceleným systémem s přesně určenými celky, které na fungování dohlíží. Závěrem jsou nastíněny kroky, které by Česku mohly dopomoci k rychlejší implementaci eHealth.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses