Výkonnost mobilních bankovních aplikací a jejich využití v direct marketingu - Třeček, Jakub; Stříteský, Václav; Šimek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá mobilním bankovnictvím a jeho využitím k plnění potřeb klientů a bank. Jejím cílem je identifikovat významné trendy ovlivňující bankovnictví, specifika a potenciál mobilního bankovnictví. Následně pomocí benchmarkingu ohodnotit výkonnost mobilních bankovnictví dostupných na českém trhu pohledem potřeb klientů a potřeb plnění prodejních cílů bank. Klientské potřeby jsou zjištěny pomocí kvantitativního výzkumu. Potřeby bank ve spojení s mobilním bankovnictvím vychází z analýzy a prioritizace současných produktových portfolií a produktů v nich dle dopadu na tvorbu příjmů a vhodnosti k prodeji přes mobilní bankovnictví formou direct marketingu. Výstupem je pořadí českých bankovních aplikací dle jejich výkonnosti v naplňování identifikovaných potřeb klientů a bank. Na výstupy navazují konkrétní doporučení ke zvýšení výkonnosti mobilních bankovnictví na českém trhu, která pomohou bankám zlepšit zákaznickou zkušenost s nimi.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses