Marketingová strategie společnosti Manufaktura - Rosová, Tereza (2022)
Cílem práce je ověřit úspěšnost současné marketingové strategie firmy Manufaktura a navrhnout zlepšení této strategie na základě vlastního spotřebitelského výzkumu. První část je věnována rešerši literatury věnované marketingové strategii a shrnutí již existujících studií zkoumajících chování spotřebitelů vůči zeleným (přírodním) produktům. V praktické části je provedena analýza současné marketingové strategie firmy Manufaktura ve srovnání s konkurencí, a analýza vlastního spotřebitelského výzkumu zkoumajícího postoj českých spotřebitelů vůči přírodní kosmetice, jejich spotřebitelské chování a nákupní chování u značky Manufaktura. Výsledná doporučení vyplývající z vlastního výzkumu jsou rozdělena na základě kategorií marketingového mixu.