Startupový ekosystém Jižní Koreje - Lehký, Marek; Hnát, Pavel, 1981-; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem charakteristik startupového ekosystému Jižní Koreje v letech 2010–2021. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole bude nejprve vymezen pojem „startup“ a jeho klíčové aspekty, jako formy financování, obecný ekosystém a životní cyklus. Následně budou popsány specifika Korejského startupového ekosystému. Tedy, podnikatelské prostředí, forma financování a podpora státu, univerzit, veřejnosti a korporátních firem. V druhé kapitole bude popsáno konkrétní odvětví, e-commerce, a jeho postavení ve startupové sféře. Třetí kapitola bude obsahovat případovou studii na firmu Coupgang. Studie bude obsahovat zasazení charakteristik jihokorejského startupového ekosystému a odvětví e-commerce na případ úspěchu firmy Coupang.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses