Strategie marketingové komunikace firmy Cosmetica Bohemica na sociálních sítích - Jarošová, Markéta; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato práce se zabývá strategií marketingové komunikace na sociálních sítích firmy Cosmetica Bohemica a nabízí možnosti jejího zlepšení. Marketing na sociálních sítích je silným nástrojem, který umožňuje obchodníkům navázat kontakt se zákazníky. Teoretická část práce se skládá z definice marketingové komunikace, představení firmy Cosmetica Bohemcia a její dosavadní marketingovou komunikaci a charakteristiku trhu s přírodní kosmetikou. Praktická část obsahuje analýzu a komparaci konkurenčních značek na českém i zahraničním trhu a vlastní dotazníkové šetření, doplněné o individuální hloubkové rozhovory. Cílem diplomové práce je návrh strategie marketingové komunikace na sociálních sítích pro tuzemskou firmu, vyrábějící přírodní kosmetiku Cosmetica Bohemica. Strategie je vypracována na základě komparace s konkurencí, s využitím dotazníkového šetření a hloubkových rozhovorů mezi respondenty generace X a Y. Na základě výsledků kvantitativního i kvalitativního výzkumu bylo vytvořeno doporučení změn profilů na sociálních sítích tak, aby firma mohla efektivně cílit na generaci Y a přilákat nové zákazníky.
Vedoucí práce: Veronika Mokrejšová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses