Dopady pandemie COVID 19 na chudobu a nerovnost v Brazílii - Hálová, Nikola (2022)
Brazílie byla jednou ze zemí, které koronavirové pandemie zasáhla nejsilněji. Kromě vysokých počtů nakažených osob a úmrtí velmi významně ovlivnila také ekonomickou a sociální situaci v zemi. Situace chudoby a nerovnosti v Brazílii byla již před pandemií velice složitá, především kvůli vysokému Giniho koeficientu a vysokému podílu populace pod hranicí chudoby. Tato diplomová práce zkoumá dopady pandemie COVID-19 na chudobu a nerovnost v Brazílii a popisuje reakci vlády a efekt vládních podpůrných programů.