Dopady pandemie COVID 19 na chudobu a nerovnost v Brazílii - Hálová, Nikola; Šaroch, Stanislav, 1970-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Brazílie byla jednou ze zemí, které koronavirové pandemie zasáhla nejsilněji. Kromě vysokých počtů nakažených osob a úmrtí velmi významně ovlivnila také ekonomickou a sociální situaci v zemi. Situace chudoby a nerovnosti v Brazílii byla již před pandemií velice složitá, především kvůli vysokému Giniho koeficientu a vysokému podílu populace pod hranicí chudoby. Tato diplomová práce zkoumá dopady pandemie COVID-19 na chudobu a nerovnost v Brazílii a popisuje reakci vlády a efekt vládních podpůrných programů.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses