Vliv brandu na chování spotřebitele v textilním průmyslu - Vinš, Josef (2022)
Cílem práce bylo zjistit, zda je brand stále jedním z klíčových faktorů pro rozhodnutí o koupi oblečení, nebo zda je postupně vytlačován jinými faktory. Otázky, které byly pokládány byly například, zda se spotřebitelé rozhodují podle značky, jestli značko-vé oblečení považují za kvalitnější a jaké další faktory je ovlivňují při výběru obleče-ní. Metody využité k výzkumu byly dotazníkové šetření, rozhovory a eye trackingo-vé měření. Výsledky ukázaly, že značka není pro všechny spotřebitele tím nejdůleži-tějším, čeho si na oblečení všímají.