Bariéry implementace roboticky asistované chirurgie podpořené AI v ČR - Štojdlová, Martina; Pažitný, Peter, 1976-; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce identifikuje bariéry při implementaci roboticky asistované chirurgie s podporou umělé inteligence v České republice. Teoretická část souhrnně popisuje teorii RACH, její bariéry a situaci v České republice. V praktické části je vysvětlená problematika z teoretické části použita na analýzu bariér RACH ve zdravotnictví vČR. Diplomová práce je výzkumně zaměřená a metodika práce kombinuje kvalitativní a kvantitativní výzkum. Kvalitativní část výzkumu je tvořena z polostrukturovaného rozhovoru s lékaři, kteří s RACH pracují i s těmi, kteří s ní ještě nemají zkušenost. Tím je získán ucelený obraz vnímání RACH ve zdravotnictví ze strany lékařů v nemocnicích. Zároveň je provedeno dotazníkové šetření jako kvantitativní část výzkumu, do kterého jsou zapojeni potenciální pacienti ze všech věkových a společenských vrstev. Přínosem práce je zjištění aktuální situace roboticky asistované chirurgie v České republice a odhalení konkrétních bariér při její implementaci. To může pomoci při budoucí implementaci RACH podpořené umělou inteligencí ve zdravotnictví v ČR.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses