Kvalita destinace a její vliv na spokojenost návštěvníků - Kubalová, Tereza; Štumpf, Petr, 1980-; Luštický, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce se zabývá hodnocením kvality destinace cestovního ruchu Lipensko na základě spokojenosti návštěvníků s faktory kvality destinace a jejich vlivem na celkovou spokojenost návštěvníků. Stěžejní úlohu v celé práci představuje regresní analýza konkrétně Generalized Linear Model (GLM) popisující závislost vysvětlované proměnné (celková spokojenost s kvalitou destinace) na skupině vysvětlujících proměnných (spokojenost s kvalitou jednotlivých faktorů destinace). V teoretické části práce je zpracována problematika destinace cestovního ruchu, faktorů kvality destinace cestovního ruchu a spokojenosti návštěvníků. Analytická část práce nejdříve popisuje současný stav primární a sekundární nabídky cestovního ruchu v destinaci, a poté se soustředí na hodnocení spokojenosti návštěvníků s využitím primárních dat. Na základě výsledků GLM jsou následně identifikovány faktory kvality destinace, které určují celkovou spokojenost návštěvníků. Závěrečná část práce se zabývá vyhodnocením zjištěných poznatků a návrhem opatření pro systematické zvyšování kvality destinace Lipensko.
Vedoucí práce: Petr Štumpf
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses