Porovnání vybraných datových skladů - Růžička, Ondřej; Palovská, Helena, 1959-; Vedral, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením datových skladů, které jsou v cloudové podobě, na základě předem zkoumaných požadavků. V práci dochází k porovnání datového skladu BigQuery, který spravuje Google a produktu společnosti Microsoft, Azure Synapse Analytics. Cílem práce je posoudit, zda si společnost Mindforce s.r.o. vybrala na základě všech zkoumaných požadavků správně, když začala používat datový sklad BigQuery. V práci nejdříve analyzuji a popisuji všechny požadavky, které vzešly od jednatelů společnosti Mindforce a taktéž byly dohledány v dostupné literatuře. Po provedení této rešerše se druhá část práce věnuje samotnému hodnocení jednotlivých požadavků. Z tohoto porovnání na závěr určuji, zda rozhodnutí vybrat si datový sklad právě od společnosti Google bylo pro Mindforce správné nebo by raději měla zvolit jiný sklad, který by mohl splňovat lépe jejich požadavky.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses