Dopady neočekávané události na dodavatelský řetězec - Fiala, Jan; Váchová, Lucie; Vašíčková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce pojednává o dopadech neočekávané události na dodavatelský řetězec ve firmě STROS – Sedlčanské strojírny, a. s. Cílem diplomové práce je identifikovat klíčové problémy v dodavatelském řetězci, a také navrhnout konkrétní opatření pro řešení současné situace. Práce využívá firemní schéma dodavatelského řetězce a pracuje s ukazateli měřícími sílu dodavatelského řetězce včetně postupu práce u modelu Balanced Scorecard. Pracuje s neočekávanými událostmi typu black swan, a jaký mají vliv na dodavatelský řetězec. Využívá rovněž metody řízení dodavatelského řetězce k určení flexibilní metody. Dále práce porovnává ceny z ceníku vybraných materiálů. Práce také obsahuje rozhovor s ekonomickým ředitelem společnosti. Výstupem je doporučení firmě, jak s danou nastalou situací naložit, a jak se z ní poučit do budoucna. Kromě již uvedeného je dále výstupem práce zjištění, zda je možné se na případnou neočekávanou událost připravit, a v neposlední řadě taktéž vzdělání čtenářů v dané problematice.
Vedoucí práce: Lucie Váchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses