Řízení práce z domova jako náplň práce manažera 21. století - Trnková, Barbora (2022)
Tato diplomová práce se zabývá řízením práce z domova jakožto náplní práce řídících pracovníků. Teoretická část představuje, kdy a za jakých podmínek je možné tento režim práce vykonávat, dále pak také to, jaké s sebou přináší výhody či nevýhody, kdo je manažer a jaké jsou jeho standardy, funkce a přístupy k řízení. Dále je pozornost věnována konfliktu pracovního a osobního života, spokojenosti s prací a v neposlední řadě i syntetizaci poznatků o implementaci práce z domova pro manažery při jejím zavádění. Účelem praktické části je na základě analýzy odpovědí respondentů zapojených do dotazníkového šetření zhodnotit, zda si manažeři dostatečným způsobem uvědomují odlišnosti řízení práce v režimu home office oproti běžnému režimu a zda jsou s ním celkově spokojeni. V závěru práce je vytvořen návrh možných opatření, která by mohli manažeři a společnosti využít při implementaci práce z domova.