Optimalizace podnikové výkonnosti zvýšením míry manažerské agility - Holeka, Vojtěch (2022)
Diplomová práce si dává za cíl optimalizaci podnikové výkonnosti skrze návrh strategického modelu řízení výkonnosti podniku. Práce v literární rešerši představuje vývoj pohledu na měření výkonnosti podniku od ryze finančních ukazatelů výkonnost podniku až po systémy nefinančních ukazatelů. Blíže jsou představeny dvě rozdílné metody, a to centralizovaný model Balanced Scorecard a decentralizovaný Objectives and Key Result, lišící se zejména ve své dynamice a pohledu na strategii a její implementaci. Na základě smíšeného dotazníkového šetření mezi zaměstnanci a zákazníky organizace byla pro účely konkrétního podniku zvolena syntéza obou modelů obohacena o prvky business agility. Adaptace business agility pomůže podniku k reflektování externích změn, kterými je současný svět logistiky prostoupen, ale i interních změn v souvislosti s fúzí podniku.