Optimalizace podnikové výkonnosti zvýšením míry manažerské agility - Holeka, Vojtěch; Voráček, Jan; Činčalová, Simona, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce si dává za cíl optimalizaci podnikové výkonnosti skrze návrh strategického modelu řízení výkonnosti podniku. Práce v literární rešerši představuje vývoj pohledu na měření výkonnosti podniku od ryze finančních ukazatelů výkonnost podniku až po systémy nefinančních ukazatelů. Blíže jsou představeny dvě rozdílné metody, a to centralizovaný model Balanced Scorecard a decentralizovaný Objectives and Key Result, lišící se zejména ve své dynamice a pohledu na strategii a její implementaci. Na základě smíšeného dotazníkového šetření mezi zaměstnanci a zákazníky organizace byla pro účely konkrétního podniku zvolena syntéza obou modelů obohacena o prvky business agility. Adaptace business agility pomůže podniku k reflektování externích změn, kterými je současný svět logistiky prostoupen, ale i interních změn v souvislosti s fúzí podniku.
Vedoucí práce: Jan Voráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses