Pojistné podvody - Mikulová, Natálie; Vyskočil, Michal; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou pojistných podvodů na území České republiky. Teoretická část definuje samotný pojem pojistný podvod z pohledu České asociace pojišťoven a české legislativy. Dále se zaměřuje na členění pojistných podvodů a zejména pak na příčiny páchání podvodů včetně vlivu makroekonomických veličin. Empirická část analyzuje pojistné podvody z hlediska statistického a ekonometrického. Statistická analýza zkoumá vývoj podvodů v letech 2007–2021 v rámci počtu šetřených případů a prokázané výše pojistných podvodů. Výstupem ekonometrické analýzy jsou dva modely odhadnuté pomocí programu Gretl, které jsou následně použity pro ex post predikci.
Vedoucí práce: Michal Vyskočil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses