Pojistné podvody v životním pojištění - Reinbergová, Michaela; Vyskočil, Michal; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na pojistné podvody v životním pojištění. Cílem bakalářské práce je porovnat konkrétní případy pojistných podvodů v životním pojištění z České republiky a ze zahraničí. Dále popsat trendy pojistných podvodů v životním pojištění za posledních 5 let a uvést, jak zasáhla celosvětová pandemie Covid-19 do pojistných podvodů. Nejprve se práce zabývá teorií související s pojistnými podvody jako vymezení základních pojmů, právní úprava a odhalování pojistných podvodů. Následně práce popisuje skutečné případy pojistných podvodů v životním pojištění a statistiky pojistných podvodů řešené Policií České republiky. V závěru se práce soustředí na možnosti prevence a detekce pojistných podvodů, kde jsou zmíněné některé moderní nástroje na odhalení podvodného jednání.
Vedoucí práce: Michal Vyskočil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses