Analýza sociokulturní diverzity ve vzdělávání a její vliv na práci učitelů na soukromé střední škole - Novakovska, Kateryna; Hubinková, Zuzana, 1971-; Najmanová, Milena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce je zaměřena na téma sociokulturní diverzity a inkluzi žaku na soukromé střední škole a jak to ovlivňuje práci učitelů. Teoretická část představí výsledky rešerše dostupné literatury, které pomohou lépe pochopit problematiku kultury, multikulturality, interkulturality a s tím spojené diverzity v prostředí vzdělávaní a způsoby zkoumaní této problematiky. Praktická část se skládá ze dvou průzkumu. Jeden je představen empirickým kvalitativním výzkumem formou polostrukturovaných rozhovoru s vedením, učitelkami a učiteli střední školy, následně zpracovaný metodou kódování. Druhý výzkum je kvantitativní a řeší celkové klima ve škole a spokojenost studentu v návaznosti na kulturní rozmanitost žaků. Cílem diplomové práce bylo zjistit na přikladu střední soukromé školy jak česká škola (její vedení a učitele) řeší otázky a problémy spojené s multikulturalitou a inkluzivním vzděláváním cizinců Přínosem práce je zmapování odborných poznatků na toto téma a jejich porovnání s vlastním výzkumem zaměřeným soukromou školu v České republice. V závěru práce je shrnutí získaných poznatků a jsou zde vyvozena doporučení pro vedeni a učitele.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses