Organizace veřejné správy v období první republiky - Fišerová, Pavla; Mitwallyová, Helena; Matula, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá organizací veřejné správy za první republiky a stručným náhledem na hospodaření vybraných municipalit. Cílem práce je komparace organizace veřejné správy na území Rakouska-Uherska a Československé republiky v období 1918 1938 a zhodnocení úspěšnosti reforem provedených v tomto období v již zmíněných regionech. Analýza probíhá na základě literární rešerše, syntézy, deskripce a komparace statistických dat. V práci je na základě těchto informací zhodnocena jak úspěšnost reforem, tak také efektivnost a účinnost zákonů, které byly v tomto období schváleny. V závěru práce se objevuje hospodaření vybraných měst Československé republiky v porovnání s předcházejícím obdobím, díky čemuž je provedeno zhodnocení, zda Československo dokázalo prostřednictvím zavedením demokracie realizovat výhody z toho plynoucí a promítnout je do efektivnějšího hospodaření municipalit.
Vedoucí práce: Helena Mitwallyová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses