Využití umělé inteligence a její aplikace při ochraně a prezentaci kulturního dědictví - Kadlecová, Anna; Kouba, Vojtěch, 1983-; Šedivý, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou umělé inteligence a možnostmi její aplikace v sektoru kultury. Cílem práce bylo zjistit, co potřebují dodavatelé technologického řešení pro lepší spolupráci s aktéry péče o kulturní dědictví. Umělá inteligence může k ochraně a prezentaci kulturního dědictví přispět mnoha způsoby, dnes ovšem v této oblasti naráží na řadu limitů – rozdílná, či zcela chybějící komunikace, mylná očekávání od technologických řešení na straně příjemců, relativní nezájem o dané prostředí, a také nedostatek podpory z veřejných prostředků a s tím spojený nedostatek kvalifikovaných lidí v oboru. Aplikace nástrojů umělé inteligence v péči o kulturní dědictví bude tedy spíše evoluční než revoluční.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses