Faktory podmiňující rozhodování spotřebitelů při volbě kavárny - Sýkorová, Kateřina (2022)
Cílem této diplomové práce, je zanalyzovat, jaké faktory týkající se spotřebního chování, nejvíce působí na spotřebitele při výběru kavárny v Praze. Následně zjištěná data mohou být využita k návrhům marketingové orientace kaváren. Tato práce je rozdělena na tři části, a to část teoretickou, metodologickou a následně praktickou. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy týkající se spotřebního chování, kupní rozhodovací proces, marketing služeb, cílený marketing a nakonec marketingový výzkum. Následuje metodologická část, která vysvětluje metody, které jsou v práci dále využity. Praktická část začíná historií kávy a kaváren a pokračuje analýzou trhu s kávou minulého, současného i budoucího. Dále práce obsahuje sekundární výzkum, kde jsou data čerpána z výzkumu Market & Media & Lifestyle. V rámci primárního výzkumu práce obsahuje dotazníkové šetření ohledně faktorů ovlivňujících spotřebitele při volbě kavárny, zvyklosti Čechů při pití kávy a jejich oblíbené pražské kavárny. Následně byla data z primárního výzkumu zanalyzována v softwaru IBM SPSS, a poté provedeno propojení primárních a sekundárních dat a vytvořeno doporučení pro kavárny.