Faktory podmiňující rozhodování spotřebitelů při volbě kavárny - Sýkorová, Kateřina; Koudelka, Jan; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této diplomové práce, je zanalyzovat, jaké faktory týkající se spotřebního chování, nejvíce působí na spotřebitele při výběru kavárny v Praze. Následně zjištěná data mohou být využita k návrhům marketingové orientace kaváren. Tato práce je rozdělena na tři části, a to část teoretickou, metodologickou a následně praktickou. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy týkající se spotřebního chování, kupní rozhodovací proces, marketing služeb, cílený marketing a nakonec marketingový výzkum. Následuje metodologická část, která vysvětluje metody, které jsou v práci dále využity. Praktická část začíná historií kávy a kaváren a pokračuje analýzou trhu s kávou minulého, současného i budoucího. Dále práce obsahuje sekundární výzkum, kde jsou data čerpána z výzkumu Market & Media & Lifestyle. V rámci primárního výzkumu práce obsahuje dotazníkové šetření ohledně faktorů ovlivňujících spotřebitele při volbě kavárny, zvyklosti Čechů při pití kávy a jejich oblíbené pražské kavárny. Následně byla data z primárního výzkumu zanalyzována v softwaru IBM SPSS, a poté provedeno propojení primárních a sekundárních dat a vytvořeno doporučení pro kavárny.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses