Deskriptivní analýza přeměn uskutečněných v roce 2016 - Žáčková, Anna; Pospíšil, Jiří, 1988-; Lukeš, Jáchym; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato diplomová práce odráží skutečné přeměny (fúze, rozdělení, odštěpení a další transakce podle českých předpisů), o nichž byly v roce 2016 zveřejněny údaje v Obchodním věstníku České republiky. Účelem této diplomové práce je prvotně zdokumentovat teoretické poznatky a definice z pohledu českého i mezinárodního právního aspektu, a navíc rozšířit chápání přeměn podniků z české účetní a daňové perspektivy. Hlavním cílem diplomové práce je shromáždit vybraný datový soubor přeměn obchodních společností (celkem197 transakcí) za výše uvedené období, následně provést deskriptivní analýzu dat a prozkoumat koncept jednotlivých typů obchodních transakcí, které byly v daném období uskutečněny. Součástí analýzy je zpracování nefinančních údajů z projektů přeměny, případně ze znaleckých posudků. Další stěžejní částí analýzy je prošetření finančních položek konečných/mezitímních účetních závěrek před rozhodným dnem a následně položek ze zahajovacích rozvah po rozhodném dni přeměny. Závěrečná část deskriptivní analýzy je provedena s důrazem na vybrané vzorky pro každý typ přeměny.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses