Účetnictví a daně sportovních klubů - Doubrava, Jan (2022)
Tato diplomová práce se zabývá účetní a daňovou problematikou sportovních klubů v České republice. První část práce je teoretická a zabývá se právními formami ve kterých fungují sportovní kluby v ČR, a zdroji příjmů, které využívají sportovní kluby k financování své činnosti. V teoretické části jsou také rozebrány účetní a daňové povinnosti, které souvisí s provozováním sportovního klubu. Ve druhé části práce je proveden empirický výzkum týkající se ziskových a neziskových sportovních klubů v ČR. Cílem tohoto výzkumu je zjistit reálný stav několika vybraných záležitostí, které se týkají sportovních klubů.