Podvody na DPH - Weichertová, Ilona; Zídková, Hana; Vaškovič, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Předmětem této bakalářské práce je problematika podvodu na DPH v České republice popsaná v teoretické i praktické rovině. Teoretická část vysvětluje rozdíl mezi trestněprávní a daňovou definicí podvodu, vymezuje základní judikaturu k podvodu na DPH a shrnuje základní typy podvodů i dostupná opatření k boji proti nim. V praktické části tato práce ukazuje modely řetězových podvodů v různých komoditách, přičemž také popisuje hlavní znaky a úlohu jednotlivých článků podvodného řetězce. Současně je zde stručně popsán základní postup správce daně v daňovém řízení vedeném u subjektu, který se účastnil podvodu na DPH.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses