Technické rezervy pojišťoven a jejich zdanění - Lukačovičová, Regína; Ducháčková, Eva, 1958-; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se věnuje problematice technických rezerv v pojišťovnách a jejich postupnému vývoji. Detailně rozebírá způsoby tvorby technických rezerv v průběhu let a sleduje jejich přizpůsobení vývoji legislativy. Cílem práce je přiblížit technické rezervy v uceleném přehledu. První část představuje klasické účetní pojetí technických rezerv a jejich jednotlivých částí. Druhá část je věnována vývoji regulace z hlediska implementace především Solvency II, která je platná od 1. ledna 2016 pro většinu pojišťoven napříč Evropou a nedávnému uzákonění zdanění technických rezerv v České republice. Ve třetí části se krátce zabývá dopadem zdanění technických rezerv na vybrané pojišťovny.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses