Finanční analýza společnosti Cheport spol s.r.o. - Bulejová, Ivana (2022)
Cílem předložené bakalářské práce je komplexní posouzení finančního zdraví společnosti CHEPORT, spol. s r. o. za období 2016–2020. Pro účely hodnocení byly využity standardní metody finanční analýzy, jako je horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza poměrovými ukazateli a jejich srovnání s konkurenčními podniky a relevantním odvětvím. Dále byl použit bankrotní model Altmanovo Z-skóre a práci uzavírá závěrečné zhodnocení. Formálně je celá práce tvořena jednotlivými kapitolami, v rámci kterých je vzájemně propojena teoretická část práce s částí praktickou.