Specifika developerských společností v oblasti Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Leová, Minh Ngoc (2022)
Cílem diplomové práce je analýza výkaznictví developerských společností dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví, a to především zhodnocení způsobu zachycení nemovitostí a výnosů plynoucích z hlavní činnosti těchto entit. Práce bude dále zaměřena na zachycení rozdílů ve výkaznictví developerských společností dle typu realizovaných projektů. V teoretické části je charakterizován business developerů a východiska IFRS. Dále jsou vymezeny vybrané typy developerských projektů a k nim relevantní standardy IFRS. Zmíněny jsou zejména standardy IAS 2, IAS 40, IFRS 16 a IFRS 15. Praktická část, která se prolíná s teoretickou částí, je věnována analýze reálných účetních závěrek developerů se zaměřením na zmiňované standardy.