Specifika developerských společností v oblasti Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Leová, Minh Ngoc; Vašek, Libor, 1978-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem diplomové práce je analýza výkaznictví developerských společností dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví, a to především zhodnocení způsobu zachycení nemovitostí a výnosů plynoucích z hlavní činnosti těchto entit. Práce bude dále zaměřena na zachycení rozdílů ve výkaznictví developerských společností dle typu realizovaných projektů. V teoretické části je charakterizován business developerů a východiska IFRS. Dále jsou vymezeny vybrané typy developerských projektů a k nim relevantní standardy IFRS. Zmíněny jsou zejména standardy IAS 2, IAS 40, IFRS 16 a IFRS 15. Praktická část, která se prolíná s teoretickou částí, je věnována analýze reálných účetních závěrek developerů se zaměřením na zmiňované standardy.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses