Význam vnitřního kontrolního systému pro statutární audit - Šádková, Martina; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá vnitřním kontrolním systémem, jeho jednotlivými komponenty z pohledu rámce COSO a auditorskými postupy, jimiž by se měl externí auditor během vykonávání zakázky řídit. Smyslem této práce je aplikovat teoretické poznatky na praktickém příkladě. Cílem mé diplomové práce je provést auditorské postupy na modelové společnosti, konkrétně na oblasti vnitřního kontrolního systému a posoudit, zda neobsahuje významné nedostatky a zda je schopný zabránit podvodům. Statutární audit je vykonán na základě doporučené metodiky vydávané samotnou Komorou auditorů České republiky. Potřebné údaje o fungování vnitřního kontrolního systému byly získány fyzickou přítomností uvnitř společnosti a na základě provedených rozhovorů s vybranými jedinci. Z výsledných zkoumání bylo zjištěno, že vnitřní kontrolní systém vybrané účetní jednotky je nastaven vhodným způsobem a auditor se na něj může v průběhu vykonávání auditorské zakázky plně spoléhat.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses