Private Equity investice - Hrdý, Martin; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Hlavním cílem této práce je seznámit čtenáře s odvětvím Private Equity. Nejprve je popsána definice a charakteristika odvětví, její historický vývoj a hlavní subjekty. V druhé části je popsáno, jakým způsobem funguje klasický Private Equity fond, jeho interní struktura, výkonnost, poplatky, způsob financování a jednotlivé strategie, které fondy realizují. V další části je popsán celý investiční proces fondu, který začíná výběrem vhodných příležitostí, následuje akviziční proces, interní schvalování transakce, způsob vytváření hodnoty v průběhu vlastnictví společnosti a následný prodej. V praktické části se snažím popsat celý proces na příkladu investice do konkrétní společnosti, kde popisuji jednotlivé části, problémy a způsoby řešení. Dále na příkladu rozvíjím způsob strategie buy-and-build a její implementace a odlišnosti od klasických akvizicí.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses