Problematika přechodu z vedlejší činnosti na hlavní u individuálního podnikatele - Krtková, Jana (2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou přechodu z vedlejší činnosti na hlavní u individuálního podnikatele. Cílem práce je charakterizovat povinnosti podnikatele, kterým musí dostát, pokud přestane splňovat podmínky pro výkon vedlejší činnosti. Teoretická část se zabývá vymezením metodiky fyzických osob a také evidenčními a daňovými povinnostmi individuálního podnikatele. Praktická část práce se věnuje povinnostem skutečně existující fyzické osoby, která na přelomu roku opustila zaměstnanecký poměr a z níž se stala z pohledu sociálního zabezpečení osoba podnikající na základě hlavní činnosti.