Problematika přechodu z vedlejší činnosti na hlavní u individuálního podnikatele - Krtková, Jana; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou přechodu z vedlejší činnosti na hlavní u individuálního podnikatele. Cílem práce je charakterizovat povinnosti podnikatele, kterým musí dostát, pokud přestane splňovat podmínky pro výkon vedlejší činnosti. Teoretická část se zabývá vymezením metodiky fyzických osob a také evidenčními a daňovými povinnostmi individuálního podnikatele. Praktická část práce se věnuje povinnostem skutečně existující fyzické osoby, která na přelomu roku opustila zaměstnanecký poměr a z níž se stala z pohledu sociálního zabezpečení osoba podnikající na základě hlavní činnosti.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses