Problematika agenturního zaměstnávání ve společnosti ABC s.r.o. - Nováková, Michaela (2022)
Diplomová práce se věnuje tématu „Problematika agenturního zaměstnávání ve společnosti ABC s.r.o.“ Cílem práce je nastavení ideálního poměru agenturních zaměstnanců ke kmenovým podle sezónnosti v distribučním centru společnosti ABC s.r.o. Pro lepší pochopení problematiky bylo provedeno 5 hloubkových rozhovorů s 5 agenturami práce. Následně byl proveden kvantitativní výzkum. Sesbíraná data byla analyzována a následně vyhodnocena. Výsledkem je ideální poměr agenturních zaměstnanců ke kmenovým. Závislost počtu agenturních pracovníků na vyexpedovaném objemu zboží nebyla potvrzena. Stanovená hypotéza, že při obměně sezónního zboží je potřeba více agenturních zaměstnanců, též nebyla potvrzena.