Daň z robotů jako řešení negativních důsledků průmyslu 4.0 - Káninská, Eva; Slintáková, Barbora; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá návrhem zdanění průmyslových robotů v důsledku obav o negativní dopady rozsáhlé automatizace a robotizace ve firmách. V práci jsou popsány hrozby 4. průmyslové revoluce, které jsou zkoumány z hlediska reálných dopadů na trh práce, na společnost a na stát. Dále práce předkládá možná řešení zjištěných neblahých dopadů a zaměřuje se na zavedení daně z robotů. Součástí je představení existujících legislativních návrhů nové daně, definování základních konstrukčních prvků a odhad výše různých podob daně pro konkrétní firmu.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses