Analýza a návrh na zlepšení systému kalkulací konkrétní společnosti - Kochlöffelová, Aneta; Matyáš, Ondřej, 1979-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této diplomové práce je provedení analýzy kalkulace konkrétní společnosti, která se zabývá výrobou elektronických součástek. Na základě výsledků této analýzy se implementuje možný návrh zlepšení kalkulačního vzorce jako podklad pro řízení managementu. Práce bude rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. V teoretické části budou vymezeny pojmy manažerského účetnictví, členění nákladů a sestavování kalkulací. V praktické části se nejprve popíšou interní procesy zvoleného podniku a poté se sestaví kalkulace vybraného výrobku. V závěru budou uvedeny možné návrhy na zlepšení stávajícího vzorce. Analýza je provedena na základě interních informací společnosti.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses