Ocenění projektu Contextminds v seed fázi - Pechová, Karolina; Rýdlová, Barbora, 1976-; Čihák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se věnuje oceňování reálného start-up podniku v rané fázi životního cyklu. V teoretické části zohledňuje určitá specifika spojená s oceněním velmi mladých a začínajících společností. Stručně popisuje jednotlivé fáze raného vývoje podniku a důvody vedoucí k jeho samotnému ocenění. Následně jsou vymezeny specifické vlastnosti start-up podniků, které jsou zároveň vysvětlením, proč se standardní metody k ocenění start-up společností v praxi nevyužívají. Závěr teoretické části je poté tvořen doporučenými přístupy ocenění a postupy pro jejich možnou aplikaci. V úvodu praktické části je představen reálný projekt, pro který byla zároveň sestavena finanční analýza, strategická analýza a finanční plán. Poslední část práce se zaměřuje na aplikaci zvolené metody ocenění pro stanovení výsledné hodnoty oceňovaného start-up podniku. Na závěr je provedeno celkové zhodnocení oceňovaného projektu a shrnutí jednotlivých specifik a problémů, jež se během ocenění naskytly.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses