Faktory ovlivňující spokojenost žen při práci z domova - Brejlová, Adéla; Legnerová, Kateřina, 1965-; Dohnalová, Marie, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá vlivem práce z domova na pracovní spokojenost žen. Cílem práce je zmapovat prožitky žen, které mají zkušenosti s distanční prací, a poskytnout tak hlubší porozumění faktorům, které mají vliv na jejich pracovní spokojenost. V tomto kontextu se práce blíže zaměřuje i na ženy na vedoucích pozicích. V teoretické části byla provedena literární rešerše, jejímž výstupem je formulace návrhu nového teoretického rámce této problematiky. V praktické části byla provedena analýza rozhovorů s deseti respondentkami, které využívají možnosti práce z domova. Metodou sběru dat byl polostrukturovaný rozhovor, který probíhal ve virtuální formě. Hloubková analýza dat poskytla komplexní pohled na výzvy, se kterými se musí ženy potýkat při práci z domova. Klíčovými tématy byly vliv vnímané efektivity, kvalita vztahů v organizaci a slazení osobního a pracovního života. Závěry této práce mohou sloužit k pochopení unikátnosti ženského pohledu na práci z domova.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses