Zdanění příjmů modelek v ČR - Doová, Hoa Tra (2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku zdanění příjmu modelek na území České republiky. Cílem je analýza způsobu zdaňování příjmů modelek, a to i z pohledu sociálního pojistného. Součásti práce je vysvětlení základních pojmů z oblasti modelingu, identifikace příjmů modelek a správná aplikace daňové legislativy. Stěžejní části jsou modelové příklady modelek při využití daňových zákonů v praxi. Výsledkem práce je náhled na to, jak modelky svou činnost vykonávají v praxi a to, že příjmy modelek lze danit jako živnostenské podnikání, nezávislé povolání nebo ostatní příjem.