Fundamentální analýza a technická analýza vývoje cen ropy - Gajzler, Rostislav (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou trhu s ropou. Cílem práce je otestovat metody fundamentální a technické analýzy a jejich možnosti predikce vývoje cen na trhu s ropou. V první kapitole je představena ropa samotná, trh s ropou a faktory, které jej ovlivňující. Dále je zde nastíněna současná situace na trhu a obchodování s touto komoditou. Druhá kapitola představuje jednotlivé fundamenty a snaží se nalézt vzájemné závislosti pomocí korelační analýzy. Jsou zde představeny metody technické analýzy a jejich testování. V závěrečné kapitole je pomocí metod technické analýzy sestaven obchodní systém. Je testován na denních datech closing spot price WTI.