Fundamentální analýza a technická analýza vývoje cen ropy - Gajzler, Rostislav; Fičura, Milan; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou trhu s ropou. Cílem práce je otestovat metody fundamentální a technické analýzy a jejich možnosti predikce vývoje cen na trhu s ropou. V první kapitole je představena ropa samotná, trh s ropou a faktory, které jej ovlivňující. Dále je zde nastíněna současná situace na trhu a obchodování s touto komoditou. Druhá kapitola představuje jednotlivé fundamenty a snaží se nalézt vzájemné závislosti pomocí korelační analýzy. Jsou zde představeny metody technické analýzy a jejich testování. V závěrečné kapitole je pomocí metod technické analýzy sestaven obchodní systém. Je testován na denních datech closing spot price WTI.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses